Lavenergiruder i Aarhus og omegn
Spar 3.000 kr. om året på din varmeregning med lavenergiruder
Er din el- eller varmeregning mistænkelig høj, uden du bruger unødvendige mængder af energi? Så er dine ruder måske årsagen til problemet.
Med årene bliver dine ruders isoleringsevne svækket. Som konsekvens skyder din varmeregning langsomt – men sikkert, i vejret. Lavenergiruder er den bedste løsning mod dét problem.
Jeg sælger billige lavenergiruder, som i gennemsnit tjener sig selv ind i løbet af bare tre år. Herefter sparer de dig i gennemsnit 3.000 kr. om året.
Regnestykket er beregnet ud fra et gennemsnitshus på 130 m2 med lige mange glasarealer fordelt mod de fire verdenshjørner.
Sådan fungerer lavenergiruder
Fordelen ved lavenergiruder er, at de både isolerer og lukker varme ind i huset. Energirudens indvendige glaslag er belagt med en usynlig metallisk belægning, der har en reflekterende virkning på varmen inde i huset, som du kan se i eksemplet til højre. Belægningen lukker kort sagt flere af solens varme stråler ind i rummet, end den slipper ud.
Som tommelfingerregel kan du regne med, at når en almindelig termorude mister for 300 kroner varme, så vil en lavenergirude kun miste for 100 kr.

Gør dig selv og klimaet en tjeneste
Helt op til 7 % af Danmarks samlede energiforbrug ryger direkte ud af vores utætte og dårligt isolerede vinduer og døre. Hvis alle i Danmark valgte A-mærkede lavenergivinduer, ville landets samlede varmeregning altså blive 7 % mindre.
Det svarer til den samlede danske el-produktion fra vindmøller – gange to.
A-mærkede lavenergiruder er som minimum energineutrale. Det betyder, at ruden mindst lukker lige så meget varme ind, som den lukker ud i fyringssæsonen. Men et vindues konkrete energidata hænger naturligvis sammen med vinduets placering i forhold til solen. Netop derfor tager regnestykket for et energineutralt vindue udgangspunkt i det gennemsnit, at husets vinduer er placeret 41 % mod syd, 33 % mod øst/vest og 26 % mod nord.
Kontakt mig
Vil du undgå at fyre for gråspurvene? Gør noget godt for din pengepung, klimaet og miljøet, og kontakt mig med oplysningerne herunder, så vi kan finde en løsning på dine nye lavenergiruder.

Referencer

Stænkplade
En stænkplade ved kogepladen behøver hverken være en tydelig eller klodset løsning Her har jeg monteret en diskret, hvid glasplade i et splinternyt køkken i

Glasvæg med UV-limede glashylder
I dette køkken i Åbyhøj ved Aarhus har vi monteret en 8mm diamantglasplade med hvid lakering på bagsiden. Glasset er lettere at tørre af end